Kai šiandien perskaičiau, kad sausio mėnesį Vilniuje saulė švietė mažiau nei 5 valandas, o lauke ir vėl buvo apsiniaukę, nutariau, kad vakaras bus skirtas naujiems kulinariniams bandymams! O kas geriau praskaidrina vis dar tamsius vakarus, nei karšta arbata ir namie kepti šiltutėliai, minkštutėliai, šiek tiek nuodėmingi kruasanai su šokoladu?
Jums reikės:
– pakelio šaldytos mielinės tešlos;
– plytelės pieniško šokolado;
– 1 kiaušinio trynio;
– cukraus pudros.
Kaip gaminti?
1. Šaldytą tešlą atitirpinkite, kad ji būtų minkšta, tačiau tešlos lakštai dar nebūtų sukibę.
2. Kiekvieną tešlos lakštą šiek tiek iškočiokite ir perpjaukite skersai, kad gautųsi 2 trikampiai.
3. Kiekvieno tešlos trikampio trumpiausią kraštinę šiek tiek įpjaukite per vidurį, dėkite po palei šią kraštinę 4. 1-2 gabalėlius šokolado ir vyniokite į viršų, kol gausite kruasaną.
5. Kiekvieną kruasaną aptepkite kiaušinio tryniu.
6. Kepkite 180-200° karštumo orkaitėje, kol kruasanai gražiai pakils ir apskrus.
7. Iškeptus kruasanus apibarstykite cukraus pudra, užplikykite gardžios arbatos ir kvieskite namiškius prie stalo!
P.S. Galite tešlą gaminti ir patys – užtruks ilgiau, bet bus sveikesnis kruasanų variantas