Pietūs

Trinta žiedinių kopūstų sriuba jaukiam vakarui

Kuo orai darosi vėsesni, tuo dažniau norisi pasimėgauti karšta, trinta, „guodžiančia“ sriuba. Kaip tik tokia ir yra trinta žiedinių kopūstų sriuba. O mano manymu, retai virtuvėje naudojamas žiedinis kopūstas yra be reikalo nuvertintas. Pažiūrėkime, ką su juo galime nuveikti.

Jums reikės:
– 1/2 šviežio žiedinio kopūsto;
– 2-3 bulvių;
– 1 svogūno;
– 2-3 skiltelių česnako;
– 20 g sviesto arba aliejaus;
– 200 gramų „Philadelphia Light“ sūrelio;
– 1 natūralaus sultinio kubelio;
– druskos, pipirų.

Kaip gaminti:
1. Puode ištirpinkite sviestą arba įpilkite aliejus. Sudėkite pjaustytus svogūnus ir česnakus ir lengvai pakepkite, kol pagels.
2. Sudėkite luptas ir pjaustytas bulves bei žiedinius kopūstus. Užpilkite vandeniu tiek, kad apsemtų daržoves ir dar būtų apie 1 cm virš jų. Įmeskite sultinio kubelį, įberkite prieskonių.
3. Virkite sriubą ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės.
4. Nuėmę puodą nuo ugnies, įdėkite į sriubą sūrelį ir viską sutrinkite blenderiu.
5. Pagardinkite sriubą petražolėmis. Labai tinka ir sūrus krekeriai.

Ir, viskas! Skanaus!

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *