Desertai

Trupininė obuolinė spanguolinė tartaletė

Nesugalvojate, ką lengvo ir saldaus iškepti šeimynai šeštadienio vakarui? Šis puiki tartaletė bus jums puikus sprendimas, kaip nuraminti deserto reikalaujančią šeimyną.

Pyragas netrukus jau garuos ant stalo, jeigu turėsite:
– 100 g sviesto;
– 200 g miltų (aš naudoju ryžių miltus);
– 150 g rudoji cukraus (jis geriau karamelizuojasi);
– 1 vištos kiaušinio;
– kelių saldžių obuolių;
– šviežių arba šaldytų spanguolių.

Kaip gaminti?

  1. Miltus, cukrų ir šaltą sviestą sutrinkite pirštais iki drėgnų trupinių.
  2. Įmuškite kiaušinį (jeigu netoleruojate kiaušinio baltymo – tuomet 2 trynius) ir suminkykite tešlą.
  3. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje suformuokite „tartaletę“.
  4. Nulupkite ir gabaliukais supjaustykite obuolius. Sumaišykite juos su spanguolėmis, apibarstykite cukrumi.
  5. Suberkite obuolius ir spanguoles į tartaletę.
  6. Kepkite tartaletę 180° karštumo orkaitėje 20-30 min. (kol tešla paruduos, o obuoliai suminkštės).

Skanaus!

***

Išbandėte ar parobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *