Nesugalvojate, ką lengvo ir saldaus iškepti šeimynai šeštadienio vakarui? Šis puiki tartaletė bus jums puikus sprendimas, kaip nuraminti deserto reikalaujančią šeimyną.
Pyragas netrukus jau garuos ant stalo, jeigu turėsite:
– 100 g sviesto;
– 200 g miltų (aš naudoju ryžių miltus);
– 150 g rudoji cukraus (jis geriau karamelizuojasi);
– 1 vištos kiaušinio;
– kelių saldžių obuolių;
– šviežių arba šaldytų spanguolių.
Kaip gaminti?
- Miltus, cukrų ir šaltą sviestą sutrinkite pirštais iki drėgnų trupinių.
- Įmuškite kiaušinį (jeigu netoleruojate kiaušinio baltymo – tuomet 2 trynius) ir suminkykite tešlą.
- Kepimo popieriumi išklotoje skardoje suformuokite „tartaletę“.
- Nulupkite ir gabaliukais supjaustykite obuolius. Sumaišykite juos su spanguolėmis, apibarstykite cukrumi.
- Suberkite obuolius ir spanguoles į tartaletę.
- Kepkite tartaletę 180° karštumo orkaitėje 20-30 min. (kol tešla paruduos, o obuoliai suminkštės).
Skanaus!
***
Išbandėte ar parobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.