Desertai

Užkeptas ryžių pudingas su obuoliais

Kai vakarai jau darosi vis tamsesni, kyla noras virtuvėje uždegti kvapnią žvakę ir iškepti ką nors skanaus, pavyzdžiui, gardų obuoliais kvepiantį pudingą! Patikėkite, verdamo pudingo kvapas prikvies visus šeimos narius, o jei duosite jo paragauti prieš apkepant orkaitėje, tai pusės gali ir nebelikti. Taigi, šio vakaro namų svečias – pudingas.

Pudingas pasidaro iš:
– 1 stiklinės birių ryžių;
– 500-600 ml pieno (tinka ir augalinis);
– 6 v.š. rydojo cukraus;
– 4 v.š. sviesto;
– 1 pakelio vanilinio cukraus;
– 4 a.š. cinamono;
– žiupsnelis druskos;
– 1 citrinos sulčių;
– bent 4 didelių obuolių.

Kaip gaminti?
1. Nuplautus ryžius suberkite į puodą. Įpilkite pieną, įberkite 3 v.š. cukraus, žiupsnį druskos, 3 v.š. sviesto ir vanilinį cukrų. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 – 30 min., kol ryžiai taps minkšti. Nuolat pamaišykite. Jei ryžių masė išsausėja, įpilkite dar šiek tiek pieno.
2. Kol ryžiai verda, paruoškite obuolius: nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, apibarstykite juos likusiu cukrumi, cinamonu, apšlakstykite citrinos sultimis.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.
4. Kepimo formą ištepkite sviestu ar aliejumi. Sudėkite pusę ryžių masės, visus obuolius, ant viršaus – likusią ryžių masę. Kepkite pudingą apie 30 min. arba kol gražiai apskrus. Iškepto pudingi viršų pabarstykite cinamonu.

Skanaus!

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *