Kai vakarai jau darosi vis tamsesni, kyla noras virtuvėje uždegti kvapnią žvakę ir iškepti ką nors skanaus, pavyzdžiui, gardų obuoliais kvepiantį pudingą! Patikėkite, verdamo pudingo kvapas prikvies visus šeimos narius, o jei duosite jo paragauti prieš apkepant orkaitėje, tai pusės gali ir nebelikti. Taigi, šio vakaro namų svečias – pudingas.
Pudingas pasidaro iš:
– 1 stiklinės birių ryžių;
– 500-600 ml pieno (tinka ir augalinis);
– 6 v.š. rydojo cukraus;
– 4 v.š. sviesto;
– 1 pakelio vanilinio cukraus;
– 4 a.š. cinamono;
– žiupsnelis druskos;
– 1 citrinos sulčių;
– bent 4 didelių obuolių.
Kaip gaminti?
1. Nuplautus ryžius suberkite į puodą. Įpilkite pieną, įberkite 3 v.š. cukraus, žiupsnį druskos, 3 v.š. sviesto ir vanilinį cukrų. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 – 30 min., kol ryžiai taps minkšti. Nuolat pamaišykite. Jei ryžių masė išsausėja, įpilkite dar šiek tiek pieno.
2. Kol ryžiai verda, paruoškite obuolius: nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, apibarstykite juos likusiu cukrumi, cinamonu, apšlakstykite citrinos sultimis.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.
4. Kepimo formą ištepkite sviestu ar aliejumi. Sudėkite pusę ryžių masės, visus obuolius, ant viršaus – likusią ryžių masę. Kepkite pudingą apie 30 min. arba kol gražiai apskrus. Iškepto pudingi viršų pabarstykite cinamonu.
Skanaus!
***