Jeigu norite savo mažuosius nustebinti nauju gardžiu patiekalu, išbandykite šį receptą! Tiesiog išvirkite įprastus varškės virtinukus ir apvoliokite juos saldžiuose džiūvėsėliuose.
Virtunukams atsirasti reikės:
– 200 g birios varškės;
– 1 kiaušinio trynio;
– 100 g miltų;
– 50 g sviesto;
– 50 g maltų džiūvėsėlių;
– 50 g rudojo cukraus.
Kaip gaminti:
1. Sumaišykite varškę su kiaušinio tryniu ir miltais. Suformuokite rankomis rutuliukus – virtinukus ir sudėkite į verdantį vandenį. Virkite, kol virtinukai kiek išsipūs ir iškils į vandens paviršių.
2. Keptuvėje pakaitinkite sviestą, suverkite džiūvėsėlius ir rudajį cukrų. Kepkite, kol džiūvėsėliai gražiai apskrus.
3. Išvirtus virtinukus palaikykite porą minučių ištrauktus, kad nuvarvėtų vanduo, o tuomet apvoliokite saldžiuose džiūvėsėliuose.
4. Patiekite su natūraliu jogurtu bei uogomis. Skanaus!
Beje, pagardinimui mes dar ir žemuogių savo lodžijos darželyje radome, tad iki laimės nieko daugiau ir netrūko.
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.