Pusryčiai

Valiūkiški vaikiški virtinukai

Jeigu norite savo mažuosius nustebinti nauju gardžiu patiekalu, išbandykite šį receptą! Tiesiog išvirkite įprastus varškės virtinukus ir apvoliokite juos saldžiuose džiūvėsėliuose.

Virtunukams atsirasti reikės:
– 200 g birios varškės;
– 1 kiaušinio trynio;
– 100 g miltų;
– 50 g sviesto;
– 50 g maltų džiūvėsėlių;
– 50 g rudojo cukraus.

Kaip gaminti:

1. Sumaišykite varškę su kiaušinio tryniu ir miltais. Suformuokite rankomis rutuliukus – virtinukus ir sudėkite į verdantį vandenį. Virkite, kol virtinukai kiek išsipūs ir iškils į vandens paviršių.

2. Keptuvėje pakaitinkite sviestą, suverkite džiūvėsėlius ir rudajį cukrų. Kepkite, kol džiūvėsėliai gražiai apskrus.

3. Išvirtus virtinukus palaikykite porą minučių ištrauktus, kad nuvarvėtų vanduo, o tuomet apvoliokite saldžiuose džiūvėsėliuose.

4. Patiekite su natūraliu jogurtu bei uogomis. Skanaus! 😋

Beje, pagardinimui mes dar ir žemuogių savo lodžijos darželyje radome, tad iki laimės nieko daugiau ir netrūko.

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *