Desertai

Varškės ir obuolių pyragas su biskvito pamatais

Dar vienas puikus rudeniškas obuolių pyrago receptas – puikiai tinka ilgiems vakarams prie karštos arbatos puodelio.

Pyragui išvysti dienos šviesą reikės:
– 150 g rudojo cukraus;
– 6 vištos kiaušiniai;
– 300 ml natūralaus jogurto;
– 200 g miltų;
– 150 g sviesto;
– 600 g varškės;
– 6-8 obuolių;
– 1 a.š. vanilinio cukraus;
– 1 a.š. kepimo miltelių;
– druskos.

Kaip gaminti?

  1. Išplakite 2 kiaušinius su 100 g cukraus, tuomet įmaišykite 100 g jogurto, 100 g išlydyto sviesto, o pabaigoje – 200 g miltų, sumašytų su kepimo milteliais, druska bei vaniliniu cukrumi.
  2. Tešlą supilkite į kepimo indą.
  3. Sumaišykite varškę su kiaušiniais bei likusiu jogurtu. Šią masę pilkite ant biskvito masės.
  4. Dėkite kepimo formą su biskvito ir varškės mase į 180° karštumo orkaitę ir kepkite apie valandą.
  5. Nulupkite ir stambiais gabalėliais supjaustykite obuolius.
  6. Keptuvėje ištirpinkite apie 50 g rudojo cukraus. Vos jam išsilydžius, įdėkite 50 g sviesto, pamaišykite, kol gausis graži karamelinė masė. Tuomet sudėkite pjaustytus obuolius ir kepkite juos vis pamaišydami, kol pasidengs karamele bei šiek tiek suminkštės.
  7. Uždėkite karamelizuotus obuolius ant šiek tiek pakepto pyrago ir kepkite, kol praeis minėta valanda. Galite patikrinti mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepęs.

Skanaus!

P.S. Aš naudojau tik 4 obuolius, bet kitą kartą būtinai naudosiu daugiau.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *