Dar vienas puikus rudeniškas obuolių pyrago receptas – puikiai tinka ilgiems vakarams prie karštos arbatos puodelio.
Pyragui išvysti dienos šviesą reikės:
– 150 g rudojo cukraus;
– 6 vištos kiaušiniai;
– 300 ml natūralaus jogurto;
– 200 g miltų;
– 150 g sviesto;
– 600 g varškės;
– 6-8 obuolių;
– 1 a.š. vanilinio cukraus;
– 1 a.š. kepimo miltelių;
– druskos.
Kaip gaminti?
- Išplakite 2 kiaušinius su 100 g cukraus, tuomet įmaišykite 100 g jogurto, 100 g išlydyto sviesto, o pabaigoje – 200 g miltų, sumašytų su kepimo milteliais, druska bei vaniliniu cukrumi.
- Tešlą supilkite į kepimo indą.
- Sumaišykite varškę su kiaušiniais bei likusiu jogurtu. Šią masę pilkite ant biskvito masės.
- Dėkite kepimo formą su biskvito ir varškės mase į 180° karštumo orkaitę ir kepkite apie valandą.
- Nulupkite ir stambiais gabalėliais supjaustykite obuolius.
- Keptuvėje ištirpinkite apie 50 g rudojo cukraus. Vos jam išsilydžius, įdėkite 50 g sviesto, pamaišykite, kol gausis graži karamelinė masė. Tuomet sudėkite pjaustytus obuolius ir kepkite juos vis pamaišydami, kol pasidengs karamele bei šiek tiek suminkštės.
- Uždėkite karamelizuotus obuolius ant šiek tiek pakepto pyrago ir kepkite, kol praeis minėta valanda. Galite patikrinti mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepęs.
Skanaus!
P.S. Aš naudojau tik 4 obuolius, bet kitą kartą būtinai naudosiu daugiau.