Desertai

Vitaminų bomba – spanguolių tortas

Kaip žinote dabar esu pamišusi dėl nekeptų sveikuoliškų tortų, todėl vis ieškau naujų sprendimų, iš ko čia dar juos pagaminti. Šįkart – sveikas ir maistingas spanguolių tortas, kurį galite valgyti net pietums, jeigu tik to norėtumėte.

Tortui atsirasti padės:
– 2 pakelių becukrių sausainių “Gullon” (klasika 😁);
– 100 g sviesto;
– pakelio šaldytų spanguolių;
– 1 kg vanilinės varškės “President”;
– 4 v. š. medaus;
– pakelis želatinos.

Kaip gaminti?

  1. Tradiciškai: sausainius sutrupinkite, užpilkite lydytu sviestu, suformuokite torto pagrindą ir apie 10 min. pakepkite 180° karštumo orkaitėje.
  2. Želatiną ištirpinkite karštame vandenyje, tada atvėsinkite.
  3. Spanguoles atšildykite, sutrinkite su medumi, tada sumaišykite su varške ir tirpinta želatina.
  4. Užpilkite masę ant keptų sausainių pagrindo ir palaikykite tortą per naktį šaldytuve. Bus labai skanu ir vitamininga!

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *