Kaip žinote dabar esu pamišusi dėl nekeptų sveikuoliškų tortų, todėl vis ieškau naujų sprendimų, iš ko čia dar juos pagaminti. Šįkart – sveikas ir maistingas spanguolių tortas, kurį galite valgyti net pietums, jeigu tik to norėtumėte.
Tortui atsirasti padės:
– 2 pakelių becukrių sausainių “Gullon” (klasika );
– 100 g sviesto;
– pakelio šaldytų spanguolių;
– 1 kg vanilinės varškės “President”;
– 4 v. š. medaus;
– pakelis želatinos.
Kaip gaminti?
- Tradiciškai: sausainius sutrupinkite, užpilkite lydytu sviestu, suformuokite torto pagrindą ir apie 10 min. pakepkite 180° karštumo orkaitėje.
- Želatiną ištirpinkite karštame vandenyje, tada atvėsinkite.
- Spanguoles atšildykite, sutrinkite su medumi, tada sumaišykite su varške ir tirpinta želatina.
- Užpilkite masę ant keptų sausainių pagrindo ir palaikykite tortą per naktį šaldytuve. Bus labai skanu ir vitamininga!
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.