Desertai

Žaliasis matcha tiramisu

Jei savaitgalį norite namiškius ir save palepinti išskirtiniu, tačiau lengvai pagaminamu desertu – šis receptas Jums!

Ko reikės šiam pyragui:
– pakelio sausainių „damų piršteliai“;
– 500 g maskarponės sūrio;
– 200 ml 10% grietinėlės;
– klevų sirupo;
– 1/2 puodelio karšto vandens;
– japoniškos žaliosios “matcha” arbatos miltelių;
– šviežių mėtos lapelių, aviečių.

Kaip gaminti?
1. Išplakite maskarponės sūrį su grietinėle. Įmaišykite klevų sirupo (pagal skonį, aš pyliau apie 2 v.š.);
2. Užplikykite „matcha“ arbatą. Į ją po vieną merkite sausainius ir dėliote pirmąjį tiramisu sluoksnį.
3. Užpilkite sausainius puse sūrio ir grietinėlės masės.
4. Kartokite sluoksnį su sausainiais, pamirkytais „matcha“ arbatoje.
5. Užpilkite likusią sūrio ir grietinėlės masę.
6. Palaikykite viską šaldytuve keletą valandų, geriausia – per naktį.
7. Prieš patiekiant apibarstykite desertą “matcha” milteliais, papuoškite šviežiais mėtos lapeliais, avietėmis.

P.S. „Matcha“ arbatos, kaip ir kavos, mažiems vaikams duoti nerekomenduojama.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *